3 film folk som folk tror har amerikansk ophav

Redaktionen — 20. jun 2019 22:39

Gå ikke glip af de originale og langt bedre versioner af disse film.

Amerikanerne har det med at producere deres egne udgaver af film fra andre lande, i stedet for at se de originale. Desværre betyder nogle af de film, som du tror er amerikanske i virkeligheden har rødder andre steder i verden. 

Deres hang til at pille ved originalerne betyder at selv engelsksprogede film står for skud, og inden Netflix gjorde det sit indtog og præsenterede film fra andre lande på en ny måde var det særlig slemt.

To Wong Foo (1995) /Priscilla queen of the desert (1994)

Wesley Snipes , Patrick Swayze og John Leguizamo spiller hovedrollerne i den amerikanske udgave To Wong Foo af den australske film The adventures of Priscilla, queen of the desert, der handler om to dragperformers o gen transkønnet kvinde, der rejser igennem ørkenen i deres eget land for at opføre deres meget unikke cabaret.

Den oprindelige udgave havde Hugo Weaving, Guy Pearce og Terence Stamp i hovedrollerne og hvis du kun har set den amerikanske udgave, er du gået glip af langt bedre film. For selvom Snipes, Swayze og Leguizamo gør det godt, når filmen ikke originalen til sokkeholderne.

I Now Pronounce You Chuck & Larry (2007)/ Strange Bedfellows (2004)

Adam Sandler og Kevin James er hovedrolleindehaverne i I Now Pronounce You Chuck & Larry, der oprindeligt var australsk og havde titlen Strange Bedfellows.

Her må to heteroseksuelle gamle venner og brandmænd lære, hvordan de kan foregive at være et lykkeligt homoseksuelt par for at opnå skattefordele.

Den originale version havde de noget ældre skuespillere Paul Hogan (Crocodile Dundee) og Michael Caton i hovedrollerne, og alene alderen og det sted, som filmen foregår, giver den langt mere kant, ligesom den australske humor gør det til en helt anden og sjovere oplevelse.

Death at a Funeral (2010) and Death at a Funeral (2007)

I denne oprindelige britiske komedie samles en dysfunktionel familie til faderens begravelse, men intet går som det skal, og der dukker ikke så overraskelser op undervejs.

Den oprindelige har navne som Peter Dinklage, Alan Tudyk og Ewan Bremmer på rollelisten, mens den amerikanske version egentlig har en ret imponerende rolleliste med Danny Glover, Kevin Hart. Martin Lawrence, James Marsden, Tracy Morgan, Chris Rock og Zoe Saldana. 

Men det redder ikke den amerikanske version – heller ikke selvom Peter Dinklage også medvirker her. Den britiske er derimod helt igennem hylende morsom.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *