3 fremragende film om homo-og transseksuelle du ikke må glip af

Redaktionen — 20. jun 2019 22:35

Uanset om du er til modsatte køn eller til dit eget, er disse film for fantastiske til at misse, så sæt dig godt til rette og følg de medrivende historier.

Pride

Her er en hjertevarmende og sjov film, der har rod i en virkelig historie.

Vi befinder os i midten af 1980’erne under Thatchers styre og kampen med de strejkende minearbejdere.

En gruppe unge bøsser og lesbiske sætter sig for at støtte minearbejdernes kamp ved at samle ind til dem, og det fører til en umage alliance med en gruppe minearbejdere i en lille walisisk by.

Det siger næsten sig selv, at der er nogle skarpe hjørner, der lige skal slibes af i en tid en spirende AIDS-epidemi og intolerance, men det lykkes de to grupper at komme rigtig tæt på hinanden.

Her er masser af den gode britiske humor, et fantastisk cast af skuespillere og en rørende historie om venskaber mellem nogle meget forskelligartede mennesker.

Da den ikke er udgivet i Danmark, er du nødt til at købe den som streaming eller dvd, men den er helt sikkert besværet værd.

The Danish Girl

Eddie Redmayne spiller hovedrollen i denne film, der handler om den danske transkønnede Lili Elbe, der i 1930érnes Danmark var den første person i verden, der skiftede køn.

Selvom transkønnede ikke har været glade for den måde Lili fremstilles på, og mener at det tegner et stereotypt billede af trankvinder generelt samt at der tages for store friheder omkring en historisk person, og at der er et for stort fokus på det tragiske, er der stadig tale om en rigtig god film, der er værd at se.

Einar Wegener bor med sin kone, den talentfulde maler Gerda, i København. Da hun en dag beder ham om at sidde model for hende til et portræt klædt ud som kvinde, sætter det gang i Einers livslange drøm om at være det modsatte køn.

Det bliver startskuddet til både en fysisk og emotionel rejse i kampen for at blive til Lili Elbe, der fører parret til bl.a. Paris og Tyskland.

Tom of Finland

De færreste kender nok navnet Tuoko Laaksonen, men det er den mand, der gemmer sig bag den vovede kunstner Tom of Finland, hvis værker omhandler veludrustede og veltrænede mænd og har givet anledning til en stil som bl.a. George Michael og Freddie Mercury har gjort brug af.

Efter 2. verdenskrigs afslutning vender Tuoko hjem til Helsinki, som en dekoreret soldat med medaljer for tapperhed, hvor han prøver at finde sig til rette som reklametegner og som bøsse i et samfund, hvor det er ulovligt.

Afløbet for hans frustrationer bliver de eksplicitte billeder, der skulle gøre ham kendt i miljøet, og senere i resten af verdenen.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *