3 gode gamle australske film du ikke må gå glip af

Redaktionen — 20. jun 2019 22:37

Australierne kan producere film der er rummer deres helt egen magi og ikke mindst særlige form for humor. Her kan du se nogle af dem verden faldt for.

Australien har eksporteret adskillige af deres populære skuespillere til Hollywood, men de kan altså også selv lave film, og der er flere der er så seværdige, at du ikke må misse dem – heller ikke selvom nogle af de nævnte her har en hel del år på bagen.

Muriels bryllup (1994)

Muriels Wedding, som filmen hedder på originalsproget, handler om den unge kvinde Muriel, der er lidt af en outcast, der elsker Abba og drømmer om den store kærlighed.

Hun beslutter sig for at stjæle penge fra sine forældre for at kunne komme på en ferie, hvor den socialt akavede kvinde håber på at finde lykken og ikke mindst kærligheden.

Filmen er instrueret af P.J. Hogan og har Toni Collette i hovedrollen. Filmen scorer 7,2 stjerner på IMDb.

Strictly Ballroom (1992)

Det er kun australierne der kan lave en sjov film om dans og tilmed noget så fisefornemt som ballroom dancing.

Den unge og flotte Scott Hastings lever og ånder for sportsdans, men har ambitioner om at lave mere på dansegulvet end det alle andre gør. Han vil gerne indføre nye trin, og det er ikke umiddelbart tilladt, så han ender på kant med sin dansepartner, sin mor og ikke mindst indflydelsesrige folk øverst i hierakiet. 

Så da han møder Fran – en amatørdanser – træner han sammen med hende i håb om at komme til at fremføre sine forbudte trin ved en stor konkurrence.

Filmen er instrueret og skrevet af Baz Luhrmann og har Paul Mercurio og Tara Morice i hovedrollerne. Filmen får 7,2 stjerner på IMDb.

Mary and Max (2009)

Denne animerede fortælling er på og samme tid en hjertevarmende og hjerteskærende fortælling, der er fyldt med humor og håb trods de tragiske hovedpersoner.

Den handler om et usandsynligt venskab, der opstår mellem to ensomme sjæle, der befinder sig på hvert sit kontinent.

Mary er en 8-årig pige, der befinder dig i en forstad til Melbourne, og Max er en 44-årig tilbagestående og stærkt overvægtig mand, der bor i New York.

Vi følger deres korrespondancer gennem flere år.

Filmen er instrueret af Adam Elliot, der også har skrevet manuskriptet. Toni Collette og Philip Seymour Hoffman lægger stemmer til de to hovedkarakterer. Filmen opnår hele 8,1 stjerner på IMDb.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *