3 gode grunde til at holde fast i din DVD-samling

Redaktionen — 14. mar 2019 08:34

Selvom streaming i mange tilfælde har overflødiggjort de gammeldags skiver og maskiner, er der flere gode grunde til at passe godt på sin film-samling.

Det er let at erklære dvd og Blu-rayen for død og begravet, men hvis du er en sand filmentusiast, skal du måske lige slå koldt vand i blodet, inden du smider hele samlingen ud.

1: Streamingtjenesterne har ikke nødvendigvis licens til at vise den film, som du vil se

Det sker, at du får lyst til at se eller gense en film eller en serie, men rigtig mange gode film og serier lander enten ikke hos streamingtjenesterne eller også er de der kun for en kort periode, og det er ualmindeligt irriterende ikke at kunne opdrive de film og serier som man har lyst til at se, når man gerne vil se dem.

Et godt eksempel er den norske komedieserie Hellfjord, der blev pillet af og den kritikerroste serie The Expanse SyFy-serie, der blev pillet af Netflix efter et par sæsoner, og nu er overgået til Amazon, der skal stå for 4 sæson, men ikke har alle foregående afsnit liggende.

Til gengæld er det jo rigtig fint, at man ikke behøver at spilde dyrebar plads på hylden på at opbevare film, som du ved, at du ALDRIG gider at se igen.

Men sørg altså for, at du har dine yndlingsfilm-og serier på lager, for der er ingen garanti for, at du ellers har adgang til dem.

2: Du kan ikke låne dig til film hos vennerne eller dele dine yndlingsfilm med andre

Streaming har uden tvivl overtaget markedet for hjemmeunderholdning, men dvd’er og Blu-ray kan noget som diverse abonnementer ikke kan.

De lader dig dele oplevelsen med dine venner og familie.

Du kender sikkert situationen, hvor nogle anbefaler dig en bestemt film eller serie, men det sker, at den nærmest er fuldstændig umulig at opdrive efterfølgende – specielt hvis den ikke er helt ny, og det kan endda være svært eller umuligt at få fat på den i ”skiveform”.

Og så er det jo dejligt at kunne låne af enten venner eller familie.

3: Sjældne film og serier og tv-produktioner bliver ikke prioriterede af streamingtjenesterne

For en streaming-tjeneste gælder det om, at der have et udvalg, der tiltaler et bredt publikum. Derfor skal du ikke regne med at kunne se de mere sjældne udgivelser her.

En fantastisk musical som Stilyagi, bedre kendt under titlen, Hipster, vil således ikke være mellem de film du falder over her.

Tv-serier og produktioner, der er produceret af tv-kanaler som DR eller BBC, skal du også kigge langt efter på de store streamingsites, så selvom at de har et nok så stort udvalg og er dygtige til at producere eget indhold, går du altså stadig glip af masser af god underholdning, hvis du kun benytter dig af streaming.

BBC og itv har mange fremragende serier som aldrig er nået det store udland, men som findes på DVD eller Blu-ray. Deriblandt serien Plebs.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *