3 latin-amerikanske titler du ikke må gå glip af

Redaktionen — 27. mar 2019 11:28

Alle titlerne er engelsksprogede, men foregår i latinamerikanske miljøer i denne guide til guldkorn på Netflix, som du måske er gået glip af.

Jane the Virgin

Denne serie hylder den sydamerikanske tradition for telenovelas, en slags sæbeopera, samtidig med at serien tager tykt pis på genren, der altid er over the top med vilde plots og uforudsigelige drejninger og chokerende overraskelser ud i det helt groteske. 

Jane the Virgin har det hele tilsat en god portion humor.

Vi følger Jane, der har sat sig for at forblive jomfru, indtil hun bliver gift, men en lægefejl betyder, at den unge kvinde pludselig er gravid, og det er selvsagt ikke let at forklare omgivelserne. 

Og det bliver ikke lettere af, at faderen til barnet viser sig at være både rig og lækker og gift med en temmelig skurkagtig kvinde. 

En masse skæbner vikles nu ind i hinanden på overraskende vis, og det går ikke stille for sig. Til gengæld er den rigtig sjov.

John Leguizamos Latin History for Morons

Hvor meget kender du til latinamerikanernes historie i USA?
Formentlig meget lidt eller intet, hvad enten du er fra et latinamerikansk land, amerikaner eller europæer.

Heldigvis har den populære skuespiller John Leguizamo sat sig for at lave om på det, og det gør han på en ret underholdende måde i sit onemanshow.

John Leguizamo er bl.a. kendt fra så forskellige film som Too Wong Foo (1995), Romeo og Julie (1996), Moulin Rouge! (2001) Bloodline (2015) og ikke mindst som den læspende stemme der tilhører dovendyret Sid i samtlige Ice Ages film.

I Latin History for Morons for vi en meget personlig side og historie fra skuespilleren, samtidig med at han formår at lære os en masse overraskende fakta om den latinamerikanske befolknings historie.

Her har du mulighed for at blive klogere, mens du får dig nogle gode grin.

One Day of the Time

Det er ikke nemt at være alenemor og krigsveteran med to teenager og bo sammen med sin aldrende mor, men det er til tider ret sjovt.

Vi følger de tre generationer i den cubansk-amerikanske familie i deres hverdag, sorger og glæder.

One Day of the Time skiller sig ud sig ret meget ud ved at tage fat på ret alvorlige og ind imellem tabubelagte emner ind imellem dåselatteren og punchlines.

Serien har noget på hjertet, og det kan være en svær balance mellem alvoren og de komiske situationer som hovedpersonerne får rodet sig ud i, men for det meste lykkes det faktisk at slippe afsted med det.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *