3 serier med masser af eventyr

Redaktionen — 21. apr 2019 14:38

Er du fan af de klassiske eventyr og deres figurer, må du ikke gå glip af disse serier, hvor figurerne har fået et tvist.

De klassiske eventyr holder stadig, men derfor er det alligevel forfriskende, at se den gamle mælk på nye flasker, når der er blevet taget godt hånd om dem. Alle de omtalte serier kan ses på Netflix.

Once Upon a Time

I Once Upon a Time møder vi alle de velkendte figurer deriblandt Snehvide, den onde stedmor, Prince Charming, Kaptajn Klo og ikke mindst trolden Rumleskafte, men alle historierne har fået en ordentlig overhaling.

I en lille amerikansk by bor en stor del af de kendte eventyrfigurer side og side, men de ved det bare ikke. De lider så at sige af et kollektivt hukommelsestab.

Borgmesterens søn har imidlertid fået fat i en eventyrbog, som han er kraftigt optaget af, og byen sættes på den anden ende, da kvinden Emma ankommer i sin lille gule folkevogn.

Vær beredt på at en del af figurerne slet ikke er, som du husker dem fra eventyrerne, for selvom tiden ikke læger alle sår, så er der nogle der er blevet klogere med alderen, mens andre som du husker som helte rent ud sagt er nogle røvhuller.

Grimm

Som navnet antyder har vi her med de klassiske brødrene Grimm-eventyr at gøre eller rettere væsener i en eller anden udstrækning.

Her er nutidens Grimm ikke en eventyrjæger så meget som en rigtig jæger, der jæger fabeldyr forklædt som mennesker.

Nick er en almindelig politiefterforsker, indtil han finder ud af, at han nedstammer fra en lang række jægere, der afliver dyrelignende væsener. Men Nick er ikke som sine forgængere og nogle af væsnerne er faktisk gode nok, så han bliver bl.a. venner med den ulveagtige Monroe, der hjælper ham med at navigere i den nye verden.

Serien kan forekomme en smule åndsvag de første par sæsoner, da den er typisk amerikansk og alle væsnerne har åndsvage tyskklingende navne, men den vinder ved nærmere bekendtskab i takt med at et større plot afsløres. That being said – vi venter stadig på at se folk der forvandler sig til en høne i mødet med den ikke så stygge Grimm.

Disenchantment

Manden bag The Simpsons og Futurama Matt Groening står også bag denne serie, hvis anden sæson kommer i løbet af 2019.

I den nye serie Disenchantment befinder vi os i en eventyrverden, hvor intet (heldigvis) er så rosenrødt som de historier, vi kender, ofte er.

Princes Bean skal giftes mod sin vilje med en bøvet prins, så hun sætter sig for at finde ud af, hvordan hun kommer ud af sin situation, og den viljestærke og knap så superfeminine prinsesse drager på eventyr.

Et andet sted i det fortryllede land er Elfo, en lille alf hamrende træt af det lykkeland han lever, der nok er trygt, men også ubeskriveligt forudsigeligt og kedeligt, så han stikker af. 

Prinsessen og alfen slår pjalterne sammen, og så sker der ellers løjer i kongeriget på bedste Matt Groening manér.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *