3 serier om komikere der faktisk er sjove

Redaktionen — 24. apr 2019 15:14

Når komikere bliver store, får de ofte en serie, der skal forestille at handle om deres eget liv, men sjov på scenen er ikke det samme som sjov alle steder, så se hvilke serier der lykkes.

Det er med stærkt svingende resultat og succes, når komikere skal lave serier, og derfor er det opløftende, når det rent faktisk lykkes.

Huge in France

Ved første øjekast kan den fransk/marokkanske komiker Gad Elmaleh nye serie ligne en af den slags serier der er irriterende selvcentrerede og usjove, men det betaler sig at hænge på.

Gad, der er et stort navn i Frankrig er ved at være brændt ud, og tager en pause. Han opsøger derfor sin søn, der bor i USA sammen med sin amerikanske mor og hendes nye kæreste.

Men han er bare ikke særlig velkommen, så han må fokusere på at overvinde dem og med hjælp fra sin amerikanske assistent, den noget specielle Brian, kaster han sig ud diverse tiltag for at indynde sig hos familien igen.

En pudsig ting ved denne serie er, at der undervejs i den første sæson er en anden der faktisk stjæler billedet, fordi han viser sig at være en blændende dygtig skuespiller, der har en rolle med masser af kød på.

Matthew Del Negro, kendt fra bl.a. Goliath og Sopranos spiller Jason, der er fungerende stedfar for Gads søn Luke, og det gør han fantastisk. 

Ved første øjekast ligner han irriterende og smådum eyecandy, men man ender faktisk med at holde af den fallerede model med skuespillerdrømme, for han har et godt hjerte og faktisk også masser af talent, men han har det rigtig svært.

Serien kan ses på Netflix.

Curb Your Enthusiasm

Glem alt om Klovn, der er en dårlig kopi af denne serie med komikeren Larry David, der satte gang i den type serier.

Her følger vi den noget mavesure komiker i hans dagligdag, og selvom den efterhånden har nogle år på bagen, er den bestemt værd at se eller at gense. Det kan gøres på HBO.

Ditte og Louise

Denne danske successerie – og film – udspringer også fra Curb Your Enthusiasm, men den er langt mere vellykket og vedkommende end Klovn.

De to skuespillerinder Ditte Hansen og Louise Mieritz, der står bag begge, har formået give såvel serie som film flere lag.

Kort sagt handler den om, at de to skuespillerinder har ramt fyrrene og er blevet uattraktive for branchen, så de kæmper for at få roller og må selv tage affære og være kreative for at få mad på bordet.

Ikke mindst i filmen, hvor Ditte skifter køn og bliver til Ditlev i et for at få en rolle. Det gør hun så godt, at der åbner sig en helt anden verden for hende, men det skaber samtidig problemer for hendes venskab med og professionelle forhold til Louise.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *