5 tidsrejser du kan blive passager på

Redaktionen — 01. apr 2019 16:13

Tag med tilbage til fortiden eller se, hvad fremtiden byder på. Her får du 5 serier og film, der kan tage dig med på rejse frem eller tilbage i tiden.

Lige så længe mennesket har eksisteret, ligeså længe har vi nok ønsket at kunne spole tiden tilbage eller at få et kig ud i fremtiden. Men det er desværre ikke rigtig muligt, medmindre man tyer til kunstens verden inden for film, serier, bøger og spil.

Heldigvis er der nogle film og serie-crews, der har god fantasi og vil være dine rejseledere på tidsrejser, der overgår din vildeste fantasi.

Timeless (2017 -)

I Timeless følger vi en historiker, en programmør og en soldat, der får til opgave at rejse tilbage i tiden for at stoppe kriminelle i at ændre i historien til deres fordel. Det er ikke en let opgave, men til gengæld er der masser af god underholdning for os andre. Serien kan ses på Netflix, og foreløbig er der kommet to sæsoner, hvoraf den seneste har premiere 1. april.

About Time (2013)

Da Tims far afslører, at alle mænd på han side af familien kan rejse i tiden, beslutter Tim at bruge den nyopdagede evne til at få sig en kæreste. 

Selvom der er tale om en film i den romantiske genre, kan den sagtens ses af begge køn, og den er lavet af Richard Curtis, som bl.a. har stået bag Fire bryllupper og en begravelse (1994) og Love Actually (2003), så den har den samme lune humor. Hvis du ikke finder den på en streamingtjeneste, kan du leje dem billigt på diverse filmudlejningstjenester.

Frequency (2016)

Her handler det ikke så meget som fysiske rejser, for hovedpersonen Raimy er kriminalbetjent og finder ud af, at hun kan tale med sin nu afdøde far gennem en gammel radio, der har forbindelse til ham 20 år tidligere, da han også var betjent. Det betyder, at de sammen kan løse sager og ikke mindst afværge dem i fællesskab. Det gør de på Netflix.

The Umbrella Academy (2019-)

Syv søskende mødes efter deres fars død, og ender både med at skulle læge deres personlige sår og redde verdenen. Til det er der brug for tidsrejser – ikke mindst når fjenden også benytter sig af dem. En sjov og ikke mindst skæv serie til voksne, der er i en klasse for sig. 

Tilbage til fremtiden 1-3 (1985)

Det er umuligt at nævne tidsrejsefilm uden at nævne denne trilogi med Michael J. Fox i hovedrollen.

Her kommer du med til fortiden og til fremtiden, men en lidt sjov ting er, at den fremtid, som han lander i, er vores nutid. Så her kan du se filmens bud på, hvordan de i 1980erne forestillede sig din hverdag.

Selvom filmene har en del år på bagen, er de stadig god underholdning uanset din alder, og du kan se dem på fleste streamingtjenester. Se dem gerne sammen med ungerne, og introducér dem for tidsrejser.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *