7 syrede film du ikke vidste var blevet lavet til musicals

admin — 08. jun 2019 15:11

Det er populært at forvandle musicals til film og film til musicals, men ikke alle er lige oplagte valg. Her er nogle du med sikkerhed ikke så komme.

Mens nogle film nærmest er selvskrevne til at tage turen fra det store lærred og til musicalscenen, så er der andre film, som du helt sikkert ikke havde set tage den tur.

Rocky

Det er let at forledes til at tro, at der er tale om en forkert placeret aprilsnar, men den er god nok.

Det skriver KBH.dk.

Historien om bokseren Rocky, der i filmen blev spillet af Sylvester Stallone, havde premiere som musical i 2012 i Hamburg og kom på til Broadway i 2014.

Debbie Does Dallas

Denne pornografiske film fra 1978, der handler om high school-pigen Debbie og hendes venners forsøg på at blive cheerleaders for Dallas Cowboys.

Musicalen, der indeholder dans i stedet for sex, havde premiere i 2002.

Barbarella 

Filmen Barbarella er baseret på en fransk tegneserie af Jean-Claude Forest og handler om den unge og sexede Barbarella, der i bedste science fiction-stil rejser rundt i galaksen på eventyr, der ret ofte involvere sex.

Musicalen havde premiere I Østrig I 2004.

Evil Dead

Gyserkomedien, der i 1981 havde Bruce Cambell i hovedrollen, og skabte kult, blev i 2003 sat op som en rock musical i Canada.

Groundhog Day

I 1993 havde Bill Murray hovedrollen i denne komedie, hvor en arrogant vejrmand tvinges til at leve den samme dag igennem igen og igen.

Musical-versionen fik tekst og musik af komikeren og musikeren Tim Minchin, og havde premiere i London i 2016.

Metropolis

Kan en stumfilm blive til en musical? 

Svaret er ja, for det er denne klassiker fra 1927 ihvertfald blevet, og den havde premiere i London første gang i 1989 og er senest blevet opført i 2017, så konceptet holder åbenbart også selvom musicalen har en helt anden slutning og karakterernes navne er blevet ændret ligesom det religiøse tema er en smule anderledes.

Beetlejuice

Filmen Beetlejuice udkom i 1988 film og handler om et ægtepar, der er afgået ved døden og nu spøger i deres gamle hjem, hvor de prøver at skræmme de nye beboere ud af det.

Men de har brug for assistance, og derfor tilkalder de hjælp i form af en bio-exorcist, altså et spøgelse der har speciale i at uddrive levende, ved navn Betelgeuse (udtales "Beetlejuice").

Musicalen fik premiere i Washington, D.C. i 2018.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *