Anmeldere begejstrede over ny Astrid Lindgren film

Redaktionen — 21. feb 2019 09:42

Den nye film ’Unge Astrid’ høster masser af roser fra de danske anmeldere.

De danske anmeldere er ovenud begejstrede for den nye film, der tegner et portræt af den højtelskede forfatter Astrid Lindgren.

’Unge Astrid’ fortæller historien om hendes unge år, der formede hende til den verdenskendte forfatter, som hun endte med at blive.

Historien er centreret om det tidspunkt, hvor hun som ganske ung blev gravid, og måtte tage til Danmark for at føde og efterfølgende få passet sin søn af en dansk plejemor, mens hun selv måtte tage tilbage til Sverige og arbejde.

Der skulle gå flere år, før hun endelig blev genforenet permanent med sin søn, som hun måtte skjule for omverdenen, indtil hun tre år efter var nødt til at hente ham hjem, da plejemoren blev syg, og den lille familie måtte klare sig under svære vilkår tilbage i Sverige.

Hovedrolleindehaveren, den 25-årige Alba August, får også masser af ros med på vejen for sin præstation, og hun har ikke talentet fra fremmede. Hun er nemlig datter af skuespillerinden Pernilla og instruktøren Bille August.

Anmeldernes dom

DRs anmelder giver den fem ud af seks stjerner og kalder den for bevægende.

Jyllands-Postens kvitterer også med fem ud af seks stjerner, og det samme gør Berlingske, Kristelig Dagblad og Ekstra Bladet.

Information er ikke mindre rosende, og kalder den et mesterværk.

Politiken giver 'Unge Astrid' lidt mindre, men stadig fire flotte hjerter ud af seks og er særligt imponerede af Alba Augusts præstation i filmen.

Også filmmagasinet Ekko og B.T giver fire ud af seks stjerner.  

Talentfuld instruktør

Det er ikke bare filmens hovedperson, der overhældes med ros. Det gør holdet bag også.

’Unge Astrid’ er lavet af danske instruktør Pernille Fischer Christensens, der har vundet flere prestigefulde priser, deriblandt en Sølvbjørn på filmfestivalen i Berlin for filmen ’En soap’ i 2006.

Hun har skrevet manuskriptet sammen med sin mand Kim Fupz Aakeson, der udover at være manuskriptforfatter også er er kendt som illustrator og forfatter.

Astrid Lindgrens karriere

Astrid Lindgren blev født i 1907 og har skrevet en perlerække af børneklassikere. Gennem årene blev det til mere end 30 bøger, og blandt hendes mest kendte og elskede titler er Emil fra Lønneberg, Pippi Langstrømpe, Ronja Røverdatter, brødrene løvehjerte og Mio min Mio.

Hun er den fjerde mest oversatte børnebogsforfatter og har solgt mere end 165 millioner eksemplarer af sine bøger på verdensplan.

Astrid Lindgren døde I 2002.

Se svensk trailer af filmen herunder:

RELATEREDE ARTIKLER

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *