Britiske tv-stationer gør oprør mod Netflix

Redaktionen — 23. feb 2019 18:04

BBC og konkurrenten ITV slår sig sammen i et nyt tiltag, for at vinde briterne tilbage fra streamingtjenesterne.

Det er knap så sjovt at være en konventionel tv-kanal i disse dage, næsten uanset hvor i verden man har sit publikum, og Storbritannien er ingen undtagelse.

Derfor går de to tv-stationer BBC og ITV nu sammen for at oprette en britisk film- og serietjeneste i et forsøg på at tilbageerobre befolkningen fra de amerikanske streamingtjenester, hvoraf den absolut største konkurrent er Netflix. 

Det skriver avisen The Times.

Det er specielt de unge briter, der er stået af den traditionelle tv-hest, for i stedet at kaste sig over de formel1-agtige underholdningstjenester på nettet i stedet.

Men det er ikke kun dem, der er tiltrukket af de nye tjenester, for Netflix har 9,5 millioner betalende husstande i sin hule hånd i Storbritannien, og nyere seertal viser, at de voksne i dag kun bruger den halve tid på BBC’s udsendelser sammenlignet med 2010.

Britflix kan godt konkurrere med Netflix

Specielt BBC har i årevis været kendt for sine mange kvalitetsfilm- og serier, og det er bl.a. dem, som de nye streamingabonnenter vil få adgang til med den nye tjeneste.

Og det er slet ikke usandsynligt, at det nye Britflix går hen og bliver et hit, hvis man skal dømme ud fra det samarbejde, tv-stationerne allerede har på nuværende tidspunkt.

De har nemlig i forvejen Britbox, en tjeneste der desværre kun kører i USA og Canada på nuværende tidspunkt, og som allerede i dag har over 400.000 abonnenter ”over there”.

Og det har længe været et ønske fra de to kanaler at kunne gå sammen om et lignende samarbejde hjemme i deres eget land. 

Faktisk forsøgte de at oprette en lignende tjeneste for 10 år siden, men dengang blev forslaget afvist af konkurrencestyrelsen.

I dag ser konkurrencesituationen imidlertid anderledes ud, så nu er tiden mere end moden til sådan et tiltag.

Historien melder ikke noget om, hvorvidt de to tv-stationer vil forsøge at slå sig på det europæiske marked på samme måde, men vi har jo lov til at håbe, for mange, specielt i Skandinavien, har gennem årene været fans af den britiske underholdning og fulgt med i alt fra humor til krimi på tv. 

Men også her er tv-kanalerne pressede af streamingtjenesterne, og det store udvalg samt den fleksibilitet, som de kan stille med i forhold de gammeldags kanaler.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *