Dansk film om 2. Verdenskrig på vej

Redaktionen — 14. apr 2019 03:31

Optagelserne til storfilmen ’De forbandede år’ er startet, og der er masser af danske stjerner på rollelisten.

Det er ikke så tit, at et filmprojekt er 20 år undervejs, men det er ikke desto mindre tilfældet med instruktør Anders Refn kommende danske storfilm om 2. Verdenskrig.

Filmen handler om en dansk familie i årene 1940-43 med fabriksejeren Karl Skov i spidsen. Familien lever et privilegeret liv på med strandvejsvilla og alle overklassens fordele, da nazisterne for alvor gør deres indtog i Danmark i 1940, og det kommer til at vende op og ned på tilværelsen for parret og deres fem børn.

For Karl kæmper for at elektronikfabrikkens overlevelse og vælger, om end modstræbende, at indgå aftaler med tyskerne om sine produkter, hvilket leder til et noget kontroversielt samarbejde, der bringer ham på kant med både familie og samfund.

20 års grundig forberedelse 

Det har taget Anders Refn mere end 20 års research og manuskriptskrivning at få den store produktion sat i værk, og det er filminstruktørens hidtil mest ambitiøse projekt.

Anders Refn er bl.a. kendt for sit arbejde på Lars Von Trier filmene Breaking the Waves og Antichrist, men også for sit eget arbejde som instruktør og manuskriptforfatter på filmene ’Slægten’ og ‘Sort Høst’ m.fl. samt tv-serier som ‘Een gang strømer’ og ‘Taxa’.

Manuskriptet er skrevet i samarbejde med Flemming Quist Møller, og filmens fokus på den samarbejdspolitik som landet førte under besættelsen i 2. Verdenskrig, og hvad den havde af betydning, kommer ud fra et ønske om at se nærmere på det stærkt underbelyste tema i filmens verden.

For samarbejdet mellem Danmark og Nazityskland skildres sjældent, selvom det også er del af historien.

Stjernespækket cast

‘De forbandede år’ er spækket med store stjerner og unge talenter. Hovedrollen Karl Skov spilles af Jesper Christensen, der bl.a. er kendt for sin rolle som Bond-skurk og senest ‘Før Frosten’. 

Hans kone Eva spilles af Bodil Jørgensen der først og fremmest er kendt og elsket for sine komiske roller, men har også spillet med i ‘Hvidsten Gruppen’, der også omhandlede krigen.

I rollerne som de fem børn kan publikum glæde sig til at opleve 

Gustav Dyekjær Giese, Sara Viktoria Bjerregaard Christensen, Mads Reuter, Lue Dittmann Støvelbæk og Sylvester Byder spiller de fem børn.

På rollelisten finder vi også Steen Stig Lommer, Tommy Kenter, Pernille Højmark, Peter Schrøder, Birthe Neumann, Jesper Lohmann, Paul Hüttel, Anne Marie Helger og Cyron Melville,

‘De forbandede år’ får premiere i de danske biografer d. 25. december i år.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *