De 8 sjoveste film og serier fra Norge

Redaktionen — 14. mar 2019 08:37

Mens norden er rigtig godt kendt for krimier, er vi mindre kendt for vores humor, og det er en skam, for der er masser af den.

Det er faktisk lidt af en udfordring kun af vælge ud blandt den norske film- og serieskat, for nordmændene kan bare det med at være sjove på en underfundig og underspillet måde.

Kill Buljo (2007)

Den legendariske instruktør Tommy Wirkola står bag denne lavbudgetspoof af Kill Bill. Her får vi samerversionen af den film, og det går heller ikke stille af sig.

Norsemen / Vikingane (2016)

Serien kan i øjeblikket ses på Netflix, og handler om de gæve vikinger, der er mere skæve end gæve i deres tilgang til verden. Ikke mindst fordi de er svært at være blød skandinavisk mand med den rette indstilling til kvinder og samtidig være hårdfør viking.

Død Sne 1 (2009) og Død Sne 2 (2014)

Tommy Wirkolas legendariske zombiekomedier, der foregår i den norske ødemark. Nummer 1 er god, men nummer 2 er faktisk endnu sjovere, så snyd ikke dig selv for dem. Toeren er dog en direkte forlængelse af den første, hvorfor du er nødt til at se den først for at det skal give mening.

Hellfjord (2012)

Salmander er betjent i det beredne politi I Oslo, men kommer grundigt i skammekrogen, efter at han kommer til at slå sin hest ihjel (på underholdende vis) ved et optog på den norske nationaldag foran hundredvis af børn. Skammekrogen hedder Hellfjord – en lille ø i den nordligste del af landet, hvor indbyggerne er alt andet end normale – til gengæld er de pænt mærkelige.

Troldjægeren (2010)

Da en gruppe studerende sætter sig for at undersøge nogle mystiske drab begået af bjørne, finder de ud af det nok handler om langt mere end det. Ikke mindst da de møder den mystiske troldjæger. 

Bjergkøbing Grand Prix (1975)

En gammelkendt og elsket klassiker, der er gået helt fri af politisk korrekthed, hvis man køber dvd-versionen. Og det er nu engang den bedste. Der er lavet nye film om den lille by sidenhen, men ingen har den samme charme.

Skam (2015-2017)

Serien hvormed Norge lagde hele verden for sine fødder. Skam er senere blevet lavet i flere andre lande, men de vil umuligt kunne stikke originalen, og man kan kun håbe, at de lykkes dem at bevare den særegne humor, der kendetegner Skam.

Lilyhammer (2012 -2014)

Steven Van Zandt, der jo ellers er mest kendt for at være guitarist i Bruce Springsteens band, har hovedrollen i denne serie, hvor en mafiaboss bliver sendt i vidnebeskyttelsesprogram i Lillehammer i Norge. Dermed ender han med at vende op og ned på den lille by, der ellers mest er kendt for skisport og olympiade.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *