De bedste film med finansielle temaer

MGDK — 11. nov 2021 08:31

Betalt indhold

Der er ikke noget som en god film en fredag aften, hvor man kan slappe af, smide fødderne op og så lægge ugens problemer bag sig med en god film. Det skulle da lige være en god film med et spændende finansielt drama!

Derfor kommer vi her med et bud på nogle af de bedste film med finansielle temaer, så du kan finde din næste fredagsunderholdning!

The Big Short (2015)

Når man taler om film med finansielle dramaer, kommer man ikke udenom The Big Short. Den er et must, hvis man er til denne type film, og har du ikke set den endnu må den straks på din liste.

Den handler kort fortalt om dem, som var forudseende og tjente penge på finanskrisen ved at shorte markedet. Filmen følger hovedpersonen Michael Burry, som er hedge fund manager på Wall street, og hvordan han havde indset hvor slemt det stod til inden alle andre.

Filmen byder på store Hollywood stjerner, blandt andet Brad Pitt, som har rollen som en pensioneret pengemand. The Big Short er en fiktiv historie, som bygger på en sand historie og er virkelig et godt indblik i hvordan dem der tjente penge på at shorte markedet lykkedes med det.

Rogue Trader (1999)

Du kender måske til den store skandale i finansverdenen fra 1995, hvor den britiske Barings Bank fik slukket lyset med et ordentligt knock-out? Ewan McGregor spiller hovedrollen i filmen Rogue Trader, som omhandler netop denne skandale og den unge børshandler Nick Leeson.

Filmen handler om Nick Leesons succes med at spekulere i futures-kontrakter i det japanske børsmarked indeks Nikkei i bankens filial i Singapore. Ewan McGregor leverer en pragtfuld performance som Nick Leeson, som rammer plet og lever i sus og dus indtil markedet vender og han er tvunget til at svindle sig frem for at redde sit eget skind.

Margin Call (2011)

I Margin Call ser vi endnu en underdog, som har luret at krisen er på vej før alle andre. Den minder en smule om The Big Short, men Margin Call er udelukkende fiktiv og handler ikke om reelle personer.

Kevin Spacey har hovedrollen i Margin Call, og han spiller Sam Rogers til perfektion. En mand med et blødende hjerte når hans hund bliver syg, men som er fuldstændig ligeglad når størstedelen af hans kollegaer i firmaet bliver fyret.

Foto: Unsplash

Wall Street (1987)

Den er efterhånden ret gammel, men er virkelig stadig en klassiker når vi taler film med finansielle dramaer. I Oliver Stones’ nyklassiker spiller Michael Douglas den skruppelløse Gordon Gekko, og han gør det sindssygt overbevisende.

Filmen fik ikke helt den ønskede effekt om at portrættere Wall Streets kynisme og pengegriskhed, men fik i stedet en hel generation til at ønske et liv som Gordon Gekko i den finansielle sektor.

Der er selvfølgelig mange flere gode film der kunne nævnes, men vi skal jo stoppe et sted. I stedet giver vi her et par eksempler på aktier i danske firmaer, som selveste Gordon Gekko ville savle over:

●       Novo Nordisk - Medicinalkæmpen som alle i Danmark kender

●       Vestas - Vindmøllegiganten som sørger for grøn energi

●       Danske Bank - En mere langsigtet investering, som kræver tålmodighed

Du kan se endnu flere aktie anbefalinger via linket, der fører til mininvestering.dk.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *