De bedste film og serier for dig, der interesserer dig for økonomi

Redaktionen — 01. jul 2019 14:25

Er du interesseret i økonomi, eller måske bare penge i det hele taget? Så kan det være rigtigt sjovt at se film og serier, der specifikt handler om penge - uanset om det er med fokus på investering, indtjening, opsparing, gambling eller endda manipulation.

Temaet penge er interessant, både på godt og ondt. At følge menneskers jagt efter økonomisk velvære er altid spændende og ikke mindst underholdende. Her får du nogle forslag til de bedste film og serier, som handler om penge.

The Wolf of Wall Street (film fra 2012)

En af Martin Scorseses mest populære film er denne komedie-drama som er baseret på en virkelig historie. Vi følger børsmægleren Jordan Belfort (spillet af Leonardo DiCaprio) og hans vilde liv, hvor han sælger aktier og omsætter for milliarder i sit eget firma.

Filmen er underholdende fra start til slut, og vi får både de gode og de dårlige sider ved rigdom at se. The Wolf of Wall Street er en lang film, som dog har et godt og stabilt tempo, således man aldrig mister interessen. Det er en af de film, hvor der virkelig er fokus på penge, og hvor karaktererne gør alt hvad de kan for at opnå mere og mere.

Rounders (film fra 1998)

Videre til en anden film, der i høj grad også handler om penge. Rounders er en af de mest populære gambling-film nogensinde. Den handler om poker, hvor den jurastuderende Mike (spillet af Matt Damon) sætter sig til bords i diverse undergrundsspil. Han er skarp, men han både vinder og taber - strategien er selvfølgelig at skabe et samlet overskud ved gennemsnitligt at vinde et bestemt antal big blinds per 100 hænder.

Rounders er blevet en kult-film og roses for sin store indflydelse i 00’ernes online poker popularitet. Filmen har skabt stor interesse omkring poker og gambling i det hele taget. I dag er det en større industri end nogensinde før, hvor poker såvel som blackjack spilles af millioner af mennesker. I form af https://www.mrgreen.com/da/blackjack er der bestemt også gode muligheder for at gamble som dansker.

Goodfellas (film fra 1990)

En anden Scorsese-film, der måske har lidt mindre fokus på penge i sig selv, men hvor det alligevel spiller en stor rolle.

Filmen følger gangsteren Henry Hill, der aldrig i sit liv har haft et almindeligt arbejde, men som i stedet arbejder for mafiaen. Hans ven Jimmy arrangerer et kæmpe kup - det, der i virkeligheden er kendt som Lufthansa-kuppet, hvor de stjæler millioner af dollars. Goodfellas er nemlig baseret på en virkelig historie.

Papirhuset (serie fra 2017)

Fra tre film og videre til en serie. Her handler det igen om at skaffe penge på lidt usædvanlig vis. Serien Papirhuset, som naturligvis er tilgængelig på Netflix, er en spansk serie med originaltitlen La Casa de Papel.

En gruppe kriminelle går sammen og efter lang tids forberedelse indtager de Spaniens royale pengetrykkeri i Madrid, og derefter går det vildt for sig. Vi følger hele processen, som i den grad er underholdende. Her er 6 grunde til at se den.

Living on One Dollar (dokumentar fra 2013)

Mens de første fire værker handler om at tjene så mange penge som muligt, ofte på lidt alternativ (og nogle gange ulovlig) vis. Til sidst skal det stadig handle om penge, men i stedet om at leve for så lidt som muligt.

Living on One Dollar er en dokumentarfilm, hvor vi følger nogle personer, der lever for det, der svarer til én dollar om dagen. Faktisk er det reelt tilfældet for mere end en milliard mennesker på jorden, så det er mere normalt, end man skulle tro. En meget opsigtsvækkende film, som viser et lidt andet pengeperspektiv end det, vi normalt kender til.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *