De bedste fodbold dokumentarer

Redaktionen — 31. aug 2021 10:24

Fodbold er den største sportsgren i verden, når man kigger på fans af sporten. Derfor er der naturligvis mange serier på Netflix og andre streaming-platforme. Hvis du også er fan af fodbold, kan du få flere timer til at gå med at streame film og serier på Netflix. Nedenfor kan du få en hjælpende hånd til at komme godt i gang.

Becoming Champ10n

Hvis du er glad for at se fodboldkampe med verdens største fodboldstjerner, kan det være en god ide at tjekke dokumentar-serien ”Becoming Champ10n” på Netflix. Der er ni afsnit som varer et sted mellem 45 minutter og en time hver især. Her kan du blandt andet høre om historierne bag dengang England vandt VM i fodbold, og hvordan det spanske landshold dominerede i flere år.

Lad dig ikke skræmme af at episoderne varer op til en time. På Netflix kan du altid sætte ting på pause, skifte over til live stream fodbold og vende tilbage til Netflix, når det passer dig. Du vil endda finde serien direkte på forsiden, når du vender tilbage til Netflix, og det gør at du hurtigt kan fortsætte hvor du slap.

Kom tæt på Antoine Griezmann

De fleste dokumentarserier fokuserer på fodboldspillere, der allerede har stillet støvlerne på hylden, men med Griezmann er det en undtagelse. FC Barcelona-fodboldspilleren deler sin historie i dokumentaren fra 2019, som kan motivere alle og enhver til at gå efter sine drømme.

Griezmann blev født i marts i 1991 i Macon i Frankrig. Den franske fodboldspiller har fodbold i årene, da hans bedstefar Amaro Lopes spillede på det portugisiske landshold i tidernes morgen. Det var netop det der sparkede Antoines interesse i fodbold og i Netflix-dokumentaren kan du altså høre mere om hans historie.

Fodboldlegenden Pelé

Er du mere til at høre om tidligere fodboldstjerner, kan du se ”Pelé” på Netflix. Det er en dokumentarfilm på lige under to timer, som følger den verdensberømte brasilianske fodboldstjerne.

Dokumentarfilmen er blevet bedømt til fire ud af seks stjerner på Danmarks Radio, som især fremhæver at den handler om meget mere end kampene på grønsværen. Pelé er historien om den fattige gut, der lærte at trylle med en fodbold. I en alder af blot 17 år gammel vandt han og resten af det brasilianske fodboldlandshold VM i 1958.

I løbet af det efterfølgende årti kæmpede Pelé med meget mere end fodboldtræningen, da Brasilien led under et militærdiktatur og du kan høre den fascinerende historie i dokumentarfilmen på Netflix. Dokumentaren er et ”must” for enhver, der går op i at lære om historien bag verdens mest populære sportsgren.

Sunderland ’Til I Die

Er du mere interesseret i fankultur og engelsk fodbold, kan du sætte dig ned og se ”Sunderland ’Til I Die”. Det er en interessant dokumentarserie, der tager dig med tæt på det engelske fodboldhold Sunderland og deres svære tider med op- og nedrykning fra Premier League omkring år 2017 og 2018. Dokumentarserien byder i alt på 14 afsnit fordelt på de to sæsoner, og det er en interessant serie, selv hvis du ikke er en stor fodboldfan.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *