Derfor må du ikke gå glip af at se julekalender

Redaktionen — 28. mar 2019 19:23

Der er mange, der er af den overbevisning, at julekalender i tv er for børn, mens andre mener, at det er en fast tradition, der bestemt ikke bør pilles ved. Hver eneste december følger de danske familier en lang række forskellige traditioner, såsom at følge med i julekalender på tv, og det fungerer for rigtig mange som en nedtælling til, hvornår det er juleaften.

Men hvad er egentlig så specielt ved de danske julekalendere? Her i artiklen kan du læse mere om, hvorfor du ikke må glip af årets julekalender, hvad end du er voksen eller barn. 

Julekalenderen er mere relevant end nogensinde

Først og fremmest er julekalenderen stadig relevant, i og med at den har en helt særlig evne til at samle familier over hele landet foran fjernsynsskærmen i en tid, der ellers er præget af et meget individualiseret medieforbrug.

Faktisk har julekalenderen cirka 800.000 tv-seere hver eneste aften, hvilket ganske enkelt må siges at være imponerende. Derudover er der noget genkendeligt ved julekalenderen, da de fleste historier er bygget op omkring samme præmis: at julen er truet, hvorfor den skal reddes inden for de næste 24 dage. 


Dybe fortællinger, der relaterer sig til samfundet

På trods af at julekalenderne har et tilbagevendende tema, ændrer de sig dog fra år til år, og de formår på den måde at tilpasse sig samtiden, hvorfor de bliver ved med at være relevante for både børn, unge og voksne.

Det er i dag således ikke længere bare dukketeater, men historierne er som regel bygget op omkring en dybere fortælling, der relaterer sig til samfundet, samtidig med at der er masser af drama. Netop derfor gider forældre stadig at se med, når der bliver vist julekalender på DR1 eller TV 2 hver eneste aften i december. 

Hyggen og samværet i familien er i fokus

Det er primært hyggen og samværet omkring det at se julekalender, der er i fokus. Det betyder altså, at indholdet kommer i anden række. Familien samles uanset aldersgruppe, og julekalenderen har derfor en helt unik evne til at samle, og det handler således om hygge, familie og jul på én og samme tid.

Der er ingen tvivl om, at det for mange danske familier er en indgroet del af højtiden, hvorfor det er de færreste, der overhovedet kan forestille sig en vellykket jul, uden at man samler sig foran tv-skærmen hver aften.  

Det er vigtigt, at man værner om de gamle traditioner

I en tid, der er præget af Instagram og YouTube, er det vigtigt, at man sørger for at værne om de gamle traditioner, og i den forbindelse spiller julekalender på tv en kæmpe rolle.

Der er nemlig mange familier, der normalt ikke sidder og ser fjernsyn sammen, som lige netop i december samles, og ofte får børn også lov til at blive oppe for at kunne se med. Julekalenderen skaber altså masser af samvær, og der er derfor masser af gode grunde til, hvorfor du – eller nogen andre i din familie – ikke må gå glip af årets julekalender.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *