Det bedste fra New Zealand

Redaktionen — 16. apr 2019 16:02

Det ligger måske nok i skyggen af Australien, men det skal man ikke tage fejl af, for New Zealand har rigtig meget at byde på.

Hvad enten der er tale om storslåede landskaber eller gode fortællinger, så har New Zealand det hele - ikke mindst inden for deres særprægede og underspillede humor.

The Breaker Upperers (2018)

New Zealand er ret kendte for den lidt skæve og ofte underspillede facon at levere humor på, og filmen her er ingen undtagelse. 

Jen og Mel er veninder, og de har sammen en lidt speciel virksomhed, der går ud på at hjælpe andre folk ud af deres parforhold.

Mel og Jens slår op med folks uønskede kærester, og det sker ofte på kreative måder.

Det er en helt ok forretning, og efterspørgslen er stor, men støder de på en sag, der giver den ene af dem samvittighedskvaler, for er det egentlig ok i forhold til ”ofrene”?

Det giver problemer imellem de to kvinder. Filmen kan ses på Netflix.

What we do in the Shadows series (2019)

I denne mockumentary følger vi en flok vampyrer der bor sammen i et hus og skal have hverdagen til at fungere, hvad enten det handler om at skaffe de fornødende måltider, skjule sandheden om deres ophav fra omgivelserne eller fordele de huslige pligter.

Udover de almindelige vampyrer, huser hjemmet også en anden nyere og mindre kendt type vampyr – energivampyren – altså en person der er så horribel kedelig at han eller hun dræner alle andre for energi, og bogstavelig talt formår at kede folk i hjel.

Selvom historien i serie-versionen foregår på Staten Island, må det stadig siges at være en udpræget newzealandsk serie i sit udtryk og sin humor.

Serien er baseret på kultfilmen af samme navn, og du bør se begge, da de er sjove på hver deres måde. Har du mulighed for det, så start med filmen, der foregår i New Zealand. HBO ligger både inde med filmen og serien.

Top of the Lake (2013)

Elisabeth Moss fra Handmaids Tale spiller hovedrollen i denne uhyggelige serie, der foregår i en iskold del af New Zealand. 

En 12-årig gravid pige er forsvundet og den kvindelige efterforsker får sin sag for i det lille samfund, der er fuld af hemmeligheder i jagten på sandheden, om hvad der i virkeligheden foregår under overfladen i den lille by. 

Og det er ikke kun byen der afdækkes – det gør efterforskerens fortid også.

Begge sæsoner kan ses på HBO.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *