Forfatter siger god for ændringer i ny Pet Sematary

Redaktionen — 21. feb 2019 16:41

Den nye filmudgave af klassikeren Pet Sematary kommer til at rumme en væsentlig forskel i forhold til både bogen og den tidligere film, som kan falde fans for brystet. Men forfatteren siges at have sagt god for den.

30 år efter at publikum før første gang kunne gyse til Stephen King klassikeren Pet Sematary, er der nu endelig en ny indspilning på trapperne, men den nye udgave rummer en stor forskel i forhold til den oprindelige historie.

I den oprindelige historie er den lille tre-årige Gage Creed, der genopstår efter at være blevet begravet på den sagnomspundne kirkegård, men sådan bliver det ikke i den nye film, og det har naturligvis sat gang debatten hos inkarnerede fans.

I den kommende gyser, der får premiere 18. april i de danske biografer, er det nemlig i stedet storesøsteren Ellie, der bliver slået ihjel og kommer tilbage.

Men ifølge Jason Clarke, der spiller faderen til børnene Louis Creed, har forfatter Stephen King sagt god for den ændring. Det er ellers ikke altid, at den kendte forfatter gør det.

Begrundelsen for at udskiftning er ifølge Jason Clarke, at det er umuligt at lave filmen med en tre-årig i den rolle uden at skulle ende med at bruge dukker og animation i stedet, og han tilføjer at den berømte forfatter ikke har noget problem med den ændring.

Det skriver cinemablend.com.

Kan den nye ondskab leve op til den gamle?

Kings roman udkom i 1983 og blev første gang filmatiseret i 1989, og selvom det nye hold forventer at lave den uhyggeligste udgave af historien nogensinde, så er fans som regel skeptiske over for den slags udmeldinger.

Det skyldes ikke mindst, at mange vurderer at den tidligere nye filmatisering af klassikeren ’It’ fra 2017 ikke lever op til den gode gamle indspilning fra 1990érne, selvom den på ingen måde er dårlig.

Det Stephen King kan med sine gyser ligger nemlig langt ud over flotte filmeffekter, og derfor ventes den nye Pet Sematary også med spænding.

Men ifølge manuskriptforfatteren Jeff Buhler, skulle manuskriptet lægge sig tæt op ad den originale historie, hvorfor han forventer rædselsvækkende version på den gode måde.

Pet Sematary er udgivet i 1983 og blev i 1986 nomineret til en World Fantasy Award I kategorien bedste roman. Den er ikke blevet filmatiseret siden 1989, men I 2013 udkom der en 30 års jubilæumsudgave af den oprindelige fim.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *