Gør din filminteresse til dit erhverv

Redaktionen — 02. dec 2019 09:54

Sponsoreret indhold

Muligheden for at leve af det du brænder for, har aldrig været større. Er du tiltrukket af de kreative erhverv, er mulighederne for dette også blevet forbedret de sidste to år. Erhvervsministeriets Vækstteam for Kreative Erhverv har nemlig udarbejdet en vækstplan, der bl.a. tilgodeser dansk design for film, gaming, tv-serier, design, møbler, arkitektur og mode. Dette skyldes, at de kreative erhverv har en enorm samfundsøkonomisk betydning. Danmark er nemlig yderst anerkendt internationalt for disse erhverv. 

I 2016 var 79.200 danskere fuldtidsbeskæftigede i de forskellige erhverv inden for brancherne tv, film, musik, spil, mode, møbler, brugskunst, design, arkitektur, forlag og reklame. Der var godt gang i brancherne, og de kreative erhverv stod for omkring 7 % af privaterhvervslivets samlede værdiskabelse. Derudover bidrog de med 348 mia. kroner samlet i omsætning i dansk økonomi, hvilket gav en værditilvækst på 93 mio. kroner til BNP. 

Bliv en del af det kreative erhverv med eget ApS-selskab

Som du kan se, er der altså gode muligheder inden for de kreative erhverv. Det betyder, at du med ro i maven kan afprøve kreative erhverv selv ved at stifte dit eget ApS selskab. Ved at oprette et ApS-selskab kan du fordybe dig i lige præcis dét, du brænder allermest for – hvad end det er film, tv eller gaming. 

ApS er en forkortelse for anpartsselskaber. Her vil ejerne af ApS-selskabet blot hæfte for indskudsbeløbet, hvilket står i modsætning til enkeltmandsvirksomheder eller interessentskaber. I disse tilfælde vil ejerne hæfte med hele deres formue. Denne forskel gør ApS-selskaber til en attraktiv måde at foretage selskabsstiftelse på. 

Støt stigende efterspørgsel på dansk import 

Det er ikke kun nationalt, at de kreative erhverv nyder succes. Dansk kreativitet er nemlig støt stigende i sin efterspørgsel til udlandet. I 2009 var eksporten på 43 mia. kroner. Dette tal er mere end fordoblet i 2016, hvor eksporten lå på 92 mia. kroner. Det betød altså også, at eksport af de kreative erhverv udgjorde mere end 8 % af den samlede eksport i Danmark. 

Som ApS-stifter i de kreative erhverv er mulighederne gode – både nationalt og internationalt. Uanset om du drømmer stort eller småt, kan drømmen først starte, når du tager springer og kaster dig ud i det kreative arbejde. Dette kan du gøre ved at blive ansat i en nuværende virksomhed, eller du kan starte din egen virksomhed såsom et ApS-selskab. Vejen derhen er op til dig. 

21 anbefalinger til indfrielse af potentiale 

Erhvervsministeriets Vækstteam for kreative erhverv har udarbejdet en rapport med 21 konkrete anbefalinger til indfrielse af erhvervenes potentiale. Initiativerne har hovedsæde i seks indsatsområder. Alle områderne har til mål at bidrage til visionen om at vækste det kreative Danmark. De seks indsatsområder indbefatter: 

  1. Bedre vilkår for crowdbaseret finansiering og investeringer.
  2. Styrkede kompetencer til jobs i fremtiden.
  3. Mere innovation og kreativitet blandt de offentlige udbud. 
  4. Flere bæredygtige foreninger skabt af flere kreative iværksættere. 
  5. Øget eksport og international synlighed.
  6. Gode vilkår i forbindelse med håndhævelse af ophavsrettigheder. 

Gennem indsatsområderne vil samspillet mellem erhvervslivet og videregående kunstneriske uddannelser styrkes. Derudover vil der gives bedre adgang til konsortium og risikovillig kapital. Vækstplanen skal realisere initiativerne fra 2019-2022, hvor 62,5 mio. kroner er afsat.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *