Hvad er fan fiction? Alt du bør vide om fænomenet

MGDK — 21. apr 2022 06:50

Annoncørbetalt indhold

Har du hørt om fænomenet fan fiction, men er du ikke helt sikker på, hvad det indebærer? Her kan du læse alt det, du bør vide. Du bliver taget igennem definitionen, nogle meget kendte eksempler, og du får endda en viden om, hvordan du kan lave din helt egen blog med fan fiction.

Lad os starte med definitionen på, hvad fan fiction er. Fan fiction er fortællinger omkring fiktive karakterer, som skrives af fans. Disse postes oftest på internettet, så andre fans kan læse med.

Mest berømte eksempler på fan fiction

Er du ikke helt med endnu? Det er fint, her kan du læse et par eksempler.

Hogwarts School of Prayer and Miracles 

Dette er en fan fiction fortælling, der tager udgangspunkt i Harry Potter universet. Hele historien bliver omskrevet til en religiøs og kristen fortælling. Værket er udgivet af en forfatter, der kalder sig proudhousewife. Dette stykke fan fiction er udgivet som tekst, men du kan også finde en version, hvor der bliver læst op.

Master of the Universe

Du kender måske ikke til denne titel – og så alligevel. Master of the Universe er skrevet og udgivet af forfatteren, der går under aliasset Snowqueens Icedragon. Ringer det ikke en klokke? Bag aliasset gemmer sig den verdenskendte forfatter E.L. James.

Master of the Universe opstod som fan fiction omkring Twilight universet. Værket blev slettet online i 2011, men i 2012 udkom det som et selvstændigt værk kendt under navnet ”Fifty Shades of Grey”. Således startede en af de mest sælgende bog- og filmserier som et stykke fan fiction.

Lav din egen blog med fan fiction

Det er ikke sikkert, at du kan skabe din helt egen bestseller ved at skrive fan fiction, men så længe du har det sjovt, kan det være en rigtig god udfordring, hvor du kan udfolde din kreativitet.

Overvej, om der er en franchise, en bogserie eller måske en film, som du har lyst til at udforske ved at skrive videre eller omskrive historien helt. Du kan begynde stille og prøve at skrive en alternativ slutning til én af dine yndlingsfilm. Det er en meget populærtype af fanfiction. Når du har prøvet det, kan du kaste dig ud i større projekter.

Udover indholdet bør du overveje din hjemmeside hastighed, da det har en stor indvirkning på, om dine besøgende bliver på din blog og læser med.

Kast dig ud i projektet. Måske bliver du den eneste læser og måske bliver det en stor succes.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *