I så mange situationer får du brug for stofbleer som nybagt forælder

Jonas Chan — 29. dec 2022 12:03

Annoncørbetalt indhold

Hvis du er kommende førstegangsforælder, er du måse allerede i gang med at skrive de berømte lister med babyudstyr, du mener at få brug for. Når man kigger på nettet, er et af punkterne ”stofbleer”. Det lyder kedeligt sammenlignet med at købe møbler til børneværelset, vælge barnevogn, babys første outfit osv. Du vil dog være meget taknemmelig for dig selv, hvis du vælger at bruge lidt tid på lige netop stofbleerne. Du får brug for måbende mange stofbleer.

Hvad bruger man stofbleer til?

Udtrykket ”stofbleer” er måske en lille smule misvisende i vor tid. For et par generationer tilbage blev disse anvendt som bleer, der blev kogevasket og brugt igen og igen. Da vi gi over til engangsbleer, blev denne type stofble udfaset til dette formål. Det er dog stadig muligt at købe genanvendelige bleer i dag – det er blot en helt anden type.

Nye funktioner til stofbleer

De traditionelle stofbleer er dog kommet for at blive. Du vil blive overrasket over, i hvor mange situationer du vil finde dig selv med en stofble. Her kan vi prøve at liste nogle af de situationer, hvor stofbleer er uundværlige:

  • Ved amning
  • Ved bleskift
  • Som klud
  • I spisesituationer

Når du ammer, er det praktisk at kunne have dette stykke stof til at støtte op under babys hoved eller din arm, hvis du lige mangler den ekstra lille større, der gør, at du sidder eller ligger afslappet i amme situationen. Desuden an den bruges, når baby bøvses af efter amningen. Her er det smart at lægge stofbleen over din skulder, mens baby bøvser. Nogle gange kommer der gylp med op, og har du en stofble over skulderen, kan du nøjes med at vaske den og ikke hele dit outfit. De fleste puslepuder har en forholdsvis glat og kold overflade. Dette skyldes, at den sal være til at gøre ren. Det er dog ikke rart for baby at ligge direkte ovenpå de fleste puslepuder. Lægger du en stofble under, ligger baby mod en blød overflade, og du kan nøjes med at smide stofbleen i vaskemaskinen frem for at håndvaske betrækket til puslepuden, hvis baby har et uheld under bleskift. Desuden kan stofbleen både bruges som klud og hagesmæk, når barnet bliver lidt større.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *