John Wick-tidslinjen afsløret

Redaktionen — 22. mar 2023 09:06

John Wick er måske overmenneskelig i stand til at bekæmpe hære af højtuddannede fjender, men det betyder ikke, at han ikke bliver træt. Faktisk har Keanu Reeves' evne til at formidle den fysiske belastning, der følger med hans karakters hævntogt, været et højdepunkt i "John Wick"-filmene – hvilket hjælper med at menneskeliggøre den titulære lejemorder, der ellers let kunne virke som en følelseskold og psykopatisk dræber.

Der lægges endnu mere vægt på den udholdenhed, det kræver konstant at kæmpe sig igennem angriberes bølger, ved at hver film i serien stort set starter, hvor den forrige sluttede. Der er ingen blid overgang tilbage til action i den anden og tredje film. Når "John Wick: Kapitel 2" og "John Wick: Kapitel 3" starter, er det, som om de har kørt hele tiden, mens du har gjort andre ting, og vi dykker bare lige tilbage til den igangværende action.

Det betyder, at John Wick i løbet af tre film fyldt med actionfilm-majestæt tilsyneladende har brugt en levetid på at rejse rundt i verden og kæmpe for hævn, frihed og til sidst sit eget liv, selvom det faktisk kun har været en meget kort tid.

Estimater af, hvor lang tid der går fra starten af "John Wick" til slutningen af "John Wick: Kapitel 3", har varieret fra en måned til et par uger. Heldigvis har franchisens instruktør Chad Stahelski med "John Wick: Kapitel 4" afklaret, præcis hvor længe Baba Yaga har brugt på at skyde sig vej gennem den kriminelle underverden. Og det er endnu kortere tid, end du troede.

Ved afslutningen af den tredje film pådrager Keanu Reeves' lejemorder sig en skade, som selv han ikke bare kan ryste af sig, efter at være blevet skudt ned fra et tag og faldet flere etager. Skytten, Ian McShanes Winston, affyrer tilsyneladende skuddet mod Wick for at bevise sin loyalitet over for High Table, sammenslutningen af kriminelle bosser, der styrer den globale organiserede kriminalitet. Uanset om Winston havde til hensigt at dræbe Wick eller risikere alvorlig skade for potentielt at redde hans liv, er resultatet, at lejemorderen er såret – temmelig alvorligt. Så i starten af "John Wick: Kapitel 4" – måske højdepunktet for moderne actionfilm – springer vi et godt stykke frem. Seks måneder, faktisk.

Instruktøren bekræfter

Instruktøren Chad Stahelski har bekræftet, at selvom der er sket meget i John Wicks univers, så er der faktisk kun gået en chokerende kort tid. Stahelski afslørede i et interview med Collider, at de første tre film næsten foregik i løbet af en uge eller halvanden. Ifølge ham finder den fjerde film sted seks måneder senere, så det hele foregår inden for cirka syv til otte måneder.

Det ser ud til, at Keanu Reeves, som spiller John Wick, har en lidt anden opfattelse af tidslinjen. Det er dog klart, at tiden ikke er den vigtigste faktor i John Wicks verden.

Stahelski er åben for at lave endnu en film, "John Wick 5", men det afhænger af succesen af "John Wick: Chapter 4" i biograferne. Der er allerede massiv hype omkring filmen, som lover endnu mere action og endelig sætter Keanu Reeves op mod modern action-legenden Donnie Yen.

Selvom der er gået seks måneder mellem den tredje og fjerde film, har Stahelski afvist at bruge on-screen titler til at vise, hvor meget tid der er gået. Han mente, at det ville ødelægge filmens tempo og være for "goofy". John Wick-universet har altid fundet nye måder at udfordre og overraske action-genren på, og det ville være for kedeligt at bruge en trope som on-screen titler til at holde styr på tidslinjen.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *