Kvindelige helte der sparker røv

admin — 08. jun 2019 15:08

Den kommende film om Batwoman får høvl i kommentarsporet overalt, hvor det er muligt at se traileren, men der er heldigvis seje kvindelige karakterer der fortsat hyldes.

’Plat’ og ’plastikagtig’ er blot nogle af hårde ord, der i disse dage regner ned over den nye Batwoman som karakter.

Men det er ikke fordi verden har set sig ond i sulet på stærke kvinder generelt, og Hollywood kan (heldigvis) sagtens finde ud af at lave kvindelige helte, der kan sparke røv, hvad enten den sidder på skabninger fra andre planeter, robotter eller mennesker, som publikum elsker. 

Her får du en række kvindelige helte, der til stadighed hyldes af film-og serieelskere verden over uanset køn.

Ripley – Alien

Ripley må alene tage kampen op mod et ondskabsfuldt og blodtørstigt væsen fra en fremmed planet i filmen af samme navn. Der er ingen kære mor, og det kræver både styrke og snilde at få bugt fjenden. 

Sarah Conner – Terminator

Sarah Conner lander ufrivilligt i en afgørende rolle for fremtiden, og hun må finde styrken frem, da hun bliver konfronteret med en robot, der har til opgave at udrydde hende.

Arya Stark – Game of Thrones

Selvom Arya teknisk set slet ikke er gammel nok til at gå under betegnelsen kvinde, formår hun alligevel ikke blot at overleve, men også at hævne sig på de skiderikker der splittede hendes familie. Det kræver både snilde, udholdenhed, tålmodighed og råstyrke at få has på de mange involverede.

Anne Lewis – Robocop

Lewis gør sig fortjent til respekt som den loyale makker til Robocop hun er, og hun er ikke bleg for at clinch med forbryderne.

Jessica Jones

Kun en tåbe frygter ikke Jessica Jones, der kan smadre stort set alle hun kommer i nærheden af og bestemt ikke føler sig for fin til at gøre det, når hun bliver mopset på egne eller andres vegne. Og det gør hun tit.

Diana Prince - Wonder Woman

Wonder Woman debuterede som tegneserieheltinde helt tilbage i 1941 og har nydt så meget popularitet, at hun har klaret sig hele vejen frem til i dag, hvor hun endelig har ramt det store lærred både i 2009 og senest i 2017.

I 1970’erne havde hun sin helt egen tv-serie, så hun har altså krydset medier flere gange. 

Wonder Woman bærer navnet Diana Prince og var blandt de første kvindelige superhelte. Hun er amazone og giver mændene kamp til stregen.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *