Ny dansk krimiserie med internationalt potentiale på vej

admin — 24. apr 2019 15:24

Ligesom resten af Skandinavien har Danmark rigtig godt styr på det med at lave fængende krimier, og nu kan vi glæde os til TV2s næste store satsning på det område.

Den kommende serie får titlen DNA, og det er den altid populære Anders W. Berthelsen, der skal spille hovedrollen som politi-efterforskeren Rolf i den nye serie, der har både international opbakning og potentiale, og han skal bl.a. spille over for den engelske skuespillerinde Charlotte Rampling.

Det skriver Business24.dk.

På rollelisten finder vi bl.a. også Nicolas Bro, Olivia Joof, Trine Pallesen, Louise Mieritz samt polske Zofia Wichlacz.

Det skriver ungdomsmagasinet Tjeck.dk.

Og med en garvet krimimanuskriptforfatter som Torleif Hoppe, der tidligere har arbejdet på afsnit af tv-serier som ’Forbrydelsen’ og ’Den som dræber’ er der lagt i ovnen til en fængende fortælling.

Seriens instruktør er Henrik Ruben Genz, der bl.a. har instrueret spillefilmen ’Frygtelig lykkelig’ og flere afsnit af serier som Borgen, Forbrydelsen, Krøniken og ikke mindst Nikolaj og Julie som Torleif Hoppe i øvrigt også har været inde over som manuskriptforfatter.

Handlingen i DNA

Serien handler om Rolf Larsen, der plejede at være en ellers dygtig efterforsker hos politiet, der har mistet grebet om sit liv efter datterens tilsyneladende død i en tragisk ulykke. Han er nu flyttet langt væk fra København og sidder i provinsen, hvor han er ved at gå langsomt i opløsning.

Men da en systemfejl i politiets DNA-register afsløres, kommer der nye overraskende spor frem i lyset, der indgyder håb hos Rolf om, at datteren måske stadig er i live.

Det får ham til at kaste sig ud i uautoriseret efterforskning, der leder ham på sporet en grim sag, der går over landegrænser og handler om trafficking.

Det er altså ikke endnu en krimiserie, hvor en politiperson opklarer forskellige sager, men en sammenhængende og personlig fortælling, der stræber efter at nå et internationalt niveau.

Optagelserne foregår således ikke kun i Danmark, men også i Tjekkiet og Frankrig.

Store dele af de danske optagelser finder i øvrigt sted i Nordjylland.

Den nye serie laves til TV 2 og ARTE og er et samarbejde mellem Nordisk Film Production og Frenchkiss Pictures og med støtte fra Det Danske Filminstitut, Den Vestdanske Filmpulje samt Nordisk Film og TV Fond.

DNA får premiere på TV 2 til efteråret, og det bliver så spændende at se, om den kan leve op til de mange danse forgængere i krimigenren, der har vækket begejstring både herhjemme og i udlandet.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *