Prequel til storhittende musical på vej

Redaktionen — 14. apr 2019 04:15

En af verdens mest populære musicals Grease, får en prequel. 

Historien om den australske Sandy og Danny og alle deres fjogede venner og teenageproblemer går stadig sin sejrsgang her 40 efter at den første gang havde filmpremiere i 1978.

Filmen blev lavet på baggrund af Jim Jacobs og Warren Casey's originale musical fra1971, men det var filmen med John Travolta og Olivia Newton-John i hovedrollerne, der kastede historien ud i en verdensomspændende succes, der formår at begejstre flere årtier senere.

Og nu kommer der altså prequel, der skal forsøge at gøre den kunsten efter. Det bekræfter The Hollywood Reporter.

Men det er en tung arv at skulle løfte, og efterfølgeren Grease 2 (1982), der havde et andet cast, formåede ikke begejstre nogen.

Til gengæld tjente den oprindelige film sig fint hjem og opnåede tæt på 400 millioner dollars på verdensplan, for ikke at tale om de millioner af eksemplarer den senere har solgt på alt fra VHS og til Blu-Ray.

Så man skal altså være forsigtig, hvis man forsøger at omgås klassikeren.

Men manuskriptforfatteren John August (Big Fish, Charlie og chokoladefabrikken og Aladdin) har altså været modig nok til at tage handsken op, i et forsøg på at lave en prequel, der efter sigende får titlen Summer Loving – opkaldt efter en af de mange storhittene sange Summer Nights.

Mens originale handler om, hvad der sker, da de unge vender tilbage for at færdiggøre deres sidste skoleår, handler den nye film om det der sker inden skolestart.

Og det er her hovedpersonerne Sandy og Danny har mødt hinanden i første omgang, så på det punkt skal handlingen nok leve op til titlen.

Men hvad der egentlig skete den sommer, er der to versioner af. Dannys ikke særlig stuerene og Sandys pladderromantiske, så det får vi nok svaret på, selvom de fleste nok hælder til Sandys version af sandheden.

Det forlyder endnu ikke, hvornår filmen forventes at få premiere eller hvem der skal spille rollerne som det forelskede teenagepar fedtparykken Danny og den jomfrunalske Sandy, men det bliver med sikkerhed ikke de oprindelige hovedrolleindehavere.

Den oprindelige film vandt flere priser og var nomineret til flere i 1979 for soundtracket, men om den nye film vil kunne gøre den kunsten efter, er nok tvivlsomt, men derfor kan man jo godt krydse fingre for at den i det mindste bliver seværdig og humorfyldt og uden for meget sødsuppe og pladderromantik.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *