Sådan får du råd til filmunderholdning som studerende

Redaktionen — 04. okt 2019 07:58

Sponsoreret indhold

Livet på SU er ikke en økonomisk dans på roser. Pengene er små, og derfor kan det ofte være svært at få økonomien til at hænge sammen. Selvom du får SU og måske også har et studiejob, kan det alligevel være svært. Ofte er der ikke mange penge til vennehygge, caféture, oplevelser og filmunderholdning.

Det kan især være svært for en film- eller serieelsker, der sætter stor pris på filmoplevelser. Du kan dog få tingene til at gå op i en højere enhed, selvom du er studerende. Med planlægning og fornuft får nu nemlig plads i økonomien til det sjove – uden en tom konto ved udgangen af måneden. 

Få overblik over økonomien, og udarbejd et budget

Først og fremmest skal du have et overblik over din økonomi. Det får du ved at udarbejde et budget. SU, studiejob, studielån, opsparing, husleje, forsikring, mad, transport, bøger, telefoni og internet skal inkluderes i dit budget. Derudover er det en god idé at sætte et beløb til side til uforudsete udgifter. Det kan være til medicin og tandlæge.

Det er dog ikke nok blot at lægge et budget – du skal selvfølgelig også overholde det. Bruger du flere penge, end du har, nytter det ikke noget at have lavet et budget. Hold især øje med dine brugte penge på mad samt sjov og ballade – det er især disse poster, der hurtigt kan løbe op, uden du lægger mærke til det. 

Se grundigt på posterne, og spar penge

Med et budget er det også nemmere at se, hvad du reelt set kan spare penge på. Gå alle posterne igennem. Bør du finde dig et studiejob, der er bedre betalt? Er det en fordel at flytte i en billigere bolig? Skal busturene erstattes med cyklen? Skal dine næste studiebøger købes et andet sted? Måske du bør lægge en madplan for ugen?

Du kan med fordel også tjekke markedet for billigere telefoni, internet og forsikringer. Disse aktører er i skarp konkurrence med deres konkurrenter, hvilket giver gode priser. Især forsikringer kan du spare penge på. Læs mere om hvordan på Informeo

Brug studiekortet til at få rabatter

Heldigvis ved samfundet godt, at det er hårdt at være studerende. Derfor tilbyder mange virksomheder studierabat ved fremvisning af studiekort. Det kan både være på transport, frisør, restaurant, rejser, tøj, bøger, computere og biografer.

Det er perfekt for dig, der netop gerne vil have bedre råd til filmunderholdning. Selvom biografen ikke reklamerer for studierabat, kan du med fordel spørge. Det er generelt – ikke alle skilter med det, men kan alligevel tilbyde rabatter. Du kan være heldig at få rabat på din biografbillet eller popcorn. 

Opsig dit tv-abonnement, og gå i gang med at streame 

I dag bruger langt de fleste danskere mere tid på streaming end på at se flow-tv. Især unge har taget streamingen til sig – og det er med god grund. Med streaming bestemmer du helt selv, hvad du vil se, og hvornår du gerne vil se det. Derfor slipper du for kedelige tv-reklamer og sendetider. Bruger du ikke dine almindelige tv-kanaler, kan du spare gode penge på at opsige din tv-pakke.

I stedet kan du betale for en streamingtjeneste. Gå gerne flere sammen om et abonnement – det gør det meget billigere for dig. Sørg dog for løbende at tjekke dine tjenester. Betaler du for et abonnement, som du egentlig ikke bruger? Så spar pengene, og opsig tjenesten.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *