Sådan finder du en bolig i Sydspanien online

Redaktionen — 01. okt 2019 10:48

Sponsoreret indhold

Siden finanskrisen er der sket en stor stigning i antallet af danskere, som køber feriebolig i udlandet. Spanien er især populær. Tal fra Skat viser, at der fra 2008 til 2016 er sket en fordobling i antallet af danskere, der ejer en bolig i Spanien. 

Vi er især vilde med området ved Costa Del Sol i Sydspanien med byer som Malaga, Marbella og Torremolinos. På nettet findes der et hav af boliger til salg og leje i Sydspanien. Men hvordan navigerer du i dette hav og finder en bolig online i Sydspanien? Og hvordan undgår du at blive snydt af svindlere på nettet? Læs med i denne guide.

Læs guides på nettet

Før du kaster dig ud i projekt bolig i Sydspanien, er det en god idé at læse forskellige guides på nettet. Selvom du måske har styr på boligprocessen herhjemme, så forløber processen noget anderledes i Spanien. Der er forskellige ting, du skal være opmærksom på, før du investerer i en lejlighed eller et hus i Sydspanien. For eksempel kan du blive klogere på priserne for de forskellige områder i Sydspanien, og hvor mange turister der er i området. Der er også flere praktiske og formelle ting, du skal have styr på. Man skal for eksempel have et såkaldt NIE-nummer for at kunne købe bolig i Spanien. Det svarer til vores CPR-nummer i Danmark.

Brug en advokat

Det kan være uoverskueligt at finde hoved og hale i de mange boligtilbud på nettet. Hvad er overhovedet værd at købe? Det kan du få svar på ved at bruge en advokat, når du skal købe bolig i Sydspanien. En advokat guider dig gennem alt det formelle og juridiske og hjælper dig med at oversætte kontrakterne, som står på spansk. Det er særligt vigtigt, at du bruger en advokat til at oversætte for dig og ikke en ekstern oversætter. Hvis advokaten har oversat nogle informationer forkert, kan du nemlig stille advokaten juridisk til ansvar – det kan du ikke med en ekstern oversætter.

En anden fordel ved at bruge en advokat er, at du undgår at blive snydt. Det er nemt at falde for fristende boligtilbud online, men desværre findes der mange svindlere på nettet. En advokat kan hurtigt gennemskue, om et tilbud er for godt til at være sandt, og hvad du ellers skal være opmærksom på. For eksempel kan du risikere at købe en bolig eller grund i Spanien, som har en kæmpe gæld på sig, så du ender med slet ikke at have råd til at bo i boligen. En advokat kan også hjælpe dig med at ansøge om et NIE-nummer, som du skal bruge for at købe bolig i Spanien.

Lav et budget

At lave et budget er ikke ligefrem den sjoveste del af boligprocessen. Om ikke andet er det dog en vigtig del. Du er nødt til på forhånd at tage stilling til, hvilke udgifter der er ved at have egen bolig i Spanien. Du tænker måske, at det vigtigste er, om du har råd til selve boligen. Det er dog ikke meget værd, hvis du har råd til boligen, men ikke har råd til andre udgifter forbundet med boligen eller til forbrug i Spanien. For eksempel skal du være opmærksom på, at du skal betale ejendomsskat – også selvom du bor i Danmark og kun bruger din bolig i Spanien som feriebolig. Det er også typisk, at du skal bidrage til fællesomkostninger i det område, du bor i. Hvis der for eksempel er en fælles pool i boligområdet, har du typisk pligt til at betale for udgifter til, at den bliver renset og vedligeholdt. Derudover kommer der selvfølgelig udgifter til forsikringer. Undersøg også gerne, hvad forbrugspriserne er i det område, du gerne vil flytte til. Det er trist at flytte ned til sol, varme og afslappethed, hvis du hele tiden skal bekymre dig om, hvorvidt du har råd til at spise på restaurant eller shoppe tøj.

Brug pålidelige boligsider

Det sidste råd til at finde bolig i Sydspanien online er måske indlysende. Det handler om, at du skal bruge pålidelige boligsider online. Her er det især vigtigt at vurdere hjemmesidens kvalitet. Hvis den er fyldt med sproglige fejl eller andet, der ikke virker professionelt, så gå uden om disse sider. Du kan eventuelt ringe til ejerne af hjemmesiden for at tjekke, at oplysningerne stemmer, og at der er virkelige personer bag hjemmesiden.

Husk også, at du aldrig skal overføre penge eller skrive under på noget uden at have set boligen og mødt udlejeren ansigt til ansigt. Du føler måske trang til at slå til hurtigt, hvis du ser drømmeboligen, men slå koldt vand i blodet. Kontakt først professionelle som for eksempel en advokat for at få vurderet tilbuddet. På den måde er du sikker på, at du gør et fornuftigt køb, når du skal finde din drømmebolig i Sydspanien.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *