Sådan finder du nemt ud af, hvilke film og serier det er værd at se

Redaktionen — 24. feb 2019 16:41

Se, hvordan du undgår at spilde tiden på ligegyldigheder, og finder frem til guldkornene inden for film og serier.

De færreste synes at de har for meget tid at rutte med, hvad enten de har børn eller ej, og udbuddet af fim og serier er efterhånden så stort at det kan være rigtig svært at vælge, hvad man skal se sammen, når der skal spenderes kvalitetstid i sofaen foran husalteret.

Mange har efterhånden prøvet at bruge rigtig lang tid på at bladre igennem et hav af muligheder på diverse streamingtjenester for at finde ud at, hvad de skal se, for derefter at falde i søvn foran tv’et – ikke mindst fordi en eller flere parter keder sig.

Derfor får du her et par gode råd til, hvordan du på få minutter finder frem til de godter, der er værd at holde sig vågen til, hvis du på forhånd ved, hvad du vil se eller blot har svært ved at vælge.

Start med genren

Det er altid en god idé at starte med at finde ud, hvad er humøret til? 

Skal der grines, gyses, overraskes eller grædes?

Om det skal foregå i fortiden, nutiden eller fremtiden eller en anden dimension, bør betyde mindre på nuværende tidspunkt, så der er ingen grund til at skele til, hvor handlingen foregår, medmindre du allerede har besluttet, at humøret peger på for eksempel krimi, fantasy eller science fiction.

Google er i din ven

Når du, eller I, har valgt en genre, er det bare at google sig frem til de bedste film eller serier i den kategori.

Søg for eksempel på ’bedste sci-fi film’, ’bedste romantiske komedier, ’bedste krimiserier’ m.m.

Du vil få et utal af forslag, og måske er der allerede nogle der springer i øjnene her, men det kan godt betale sig lige at tage det sidste punkt med – specielt, hvis der er tale om en engelsk sproget film eller serie.

Fordi en eller anden inkarneret filmnørd anbefaler noget, er det nemlig ikke sikkert, at det falder i din smag, på samme måde som du nok har prøvet, at en af dine venner anbefaler noget, der viser sig at være en skuffelse efterfølgende.

Se rating på den udvalgte film eller serie

Gå ind på en side som imdb.com og se, hvad andre er parate til at give filmen eller serien af stjerner. 

Her har mange afgivet deres stemme, og du får derfor en mere realistisk idé om, hvorvidt den udvalgte underholdning er værd at bruge tid på.

På Imdb.com kan du bruge som tommelfingerregel, at du nok ikke går galt i byen med noget, der ligger over 7,5 ud af 10 stjerner, mens du skal holder dig fra stort set alt under 6 stjerner. Fra 6 stjerner og op kan der både være gode og dårlige overraskelser imellem.

På andre sider med andre rating-systemer må du lige sjusse dig frem til, hvor niveauet ligger.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *