Scream 6 slår rekorder i biograferne

MGDK — 22. mar 2023 09:15

Horror-genren fortsætter med at dominere biograferne. Ligegyldigt hvor mange gange morderen ser ud til at være nedlagt for godt, så nægter genren simpelthen at dø. Og hver efterfølgende horrorfilm ser ud til at være lige så god som en fortsættelse på dette punkt.

En numerisk værdi i titlen sælger sig selv, men normalt når en franchise rammer det sjette kapitel, har den mere end overstået sig selv, og publikum har tendens til at reagere på samme måde. Men sidste års genoplivning af Scream har kun øget interessen for franchisen. Anmeldelserne er gode, og tallene er endnu bedre.

Denne weekend tog den passende betitlede Scream VI ikke kun førstepladsen i billetindtægterne, men også den bedste åbningsweekend i hele franchisen. $44,5 millioner slår de $34,7 millioner, som Wes Cravens Scream 3 startede med tilbage i 2000.

Dette er den fjerde åbningsweekend på $30+ millioner ud af de seks film, der er lavet i Scream 'serien'. Cravens originale film i 1996 havde en beskeden start på $6,3 millioner, men gik hen og fik en af de bedste decembermultiplikatorer nogensinde (16,2) på sin vej til at nå over $103 millioner. Der var også den $18,6 millioner fra den fjerde film, som publikum primært reagerede på med en "Eh, endnu en?" holdning 11 år efter den tredje film. Scream VI har allerede overgået Scream 4's $38,1 millioner. Men hvor højt vil den stige?

De første to film i franchisen er stadig de eneste, der har brutto mere end $100 millioner. Scream 2 gjorde det næsten et år til dagen efter originalen med $101 millioner.

Sidste uge nævnte vi, at kun én film i marts, der åbnede over $40 millioner, ikke formåede at nå det mål, og det var det mislykkede forsøg på en ny Power Rangers-film i 2017, som kun tjente $85,3 millioner. Andenlavest på den liste var Darren Aronofskys Noah, som åbnede med $43,7 millioner i 2014 og sluttede med $101 millioner. Scream VI åbnede med $30 millioner (over MLK-weekenden) og gangede det op med 2,71. Selv hvis den højere brutto sætter Scream VI tættere på Scream 3's 2,56, vil det stadig nå $113 millioner, mere end nok til at dække dens $35 millioner budget og gøre Scream VII til en sikkerhed.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *