Skuespillere vi allerede har mistet i 2019

Redaktionen — 22. mar 2019 19:24

Året har end ikke passeret det første kvartal, men der er allerede sket et frafald i de ansigter, som vi kender fra skærmen hjemme i stuen og det store lærred.

Albert Finney

En af Albert Finneys glansroller var Ebeneezer Scrooge i Et juleeventyr, men den britiske nåede at spille med i adskillige produktioner gennem årene og huskes bl.a. også for rollen som Hercule Poirot i Mordet på Orientekspressen fra 1974 og i de senere år for filmen Erin Brockovich fra 2000 og ikke mindst i Skyfall i 2012.

Finney er også kendt for at takke nej til at blive slået til ridder af den engelske dronning og for ikke at møde op ved nogle af sine 5 Oscar-nomineringer gennem karrieren. Han blev 82 år gammel.

Luke Perry

Luke Perry blev verdenskendt, da han rullede over verdens tv-skærme i 1990erne i rollen som Dylan McKay i den populære Beverly Hills, 90210 og var I gang med sit comeback Netflix showet Riverdale, men døde af et slagtilfælde i marts kun 52 år gammel. 

Jed Allen

Luke Perry var ikke den eneste skuespiller fra Beverly Hills, 90210 der er død i 2019. Jed Allan, der spillede far til Steve Sanders er også død. Han blev 84 år.

Louisa Moritz 

Louisa Moritz døde i januar, som 72 årig, men de sidste overskrifter handlede mindre om hendes virke som skuespillerinde og mere om det sagsanlæg hun havde anlagt mod selveste Bill Cosby, og som stadig var i gang, fordi han offentligt havde kaldt hende for en løgner, efter hun stod frem med beskyldninger mod ham for seksuelt overgreb.

Moritz er bl.a. kendt for sin rolle i One Flew Over the Cuckoo's Nest fra 1975, hvor hun spillede sammen med Jack Nicholson samt Cheech and Chong filmen Up in Smoke fra 1978, der lagde grunden til en hel genre, ’stoner-film’, selvom den ikke just høstede roser, da den udkom.

Katherine Helmond 

Katherine Helmond spillede med i hele tre Terry Gilliam film Time Bandits i 1981, Brazil i 1985 og Fear and Loathing in Las Vegas i 1998. Hun døde i februar som følge af komplikationer af Alzheimer's i en alder af 89 år.

Carmen Argenziano

Sci-fi fans husker ham måske bedst fra rollen som Jacob Carter from Stargate SG-1, men Carmen Argenziano har gennem sin karriere bl.a. spillet med i film som The Godfather: Part II og en anden gangsterfilm Capone. Han blev 75 år.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *