Smartwatches til børn kan give større tryghed til børn og forældre

MGDK — 21. mar 2023 11:38

Ønsker du let at kunne komme i kontakt med dit barn i hverdagen, men er det ikke helt gammelt nok til en smartphone med avancerede funktioner? Så kan et smartwatch til børn være et rigtig godt kompromis. Læs om de mange fordele ved at forære dit barn et smartwatch lige her.

En mobiltelefon i børnehøjde

Smartwatches til børn er en mindre avanceret version af smartwatches til voksne. Man kan kalde det en mobiltelefon i børnehøjde. Et smartwatch har nemlig sit eget nummer, eget SIM-kort og eget mobilabonnement. Det betyder, at dit barn ikke behøver at have en mobiltelefon med sig rundt, hvilket kan være en stor fordel.

Med et smartwatch har dit barn mindre at passe på i hverdagen, og det er også positivt, da børnenes ting ofte har en tendens til at blive væk, fordi de pludselig bliver fanget af noget andet spændende. Med en lille mobiltelefon om håndleddet slipper du og barnet for bekymringer om at miste noget, og du kan nemt ringe, når det er tid for barnet at vende snuden hjemad.

Du kan let holde styr på dit barn

Det er et stort skridt at sende sine børn ud i verden på egen hånd, og derfor er en af de store fordele ved et smart watch børn de praktiske sporingsfunktioner. Her kan du f.eks. definere zoner, der er sikre at færdes i, så barnet undgår områder med meget trafik, søer o. lign. 

Sporingsfunktionen er også meget praktisk, hvis I er steder, barnet ikke er bekendt med. Her har barnet mulighed for hurtigt at ringe for at få hjælp, og I kan få fat i barnet.

Husk dog altid på, at børn også har ret til et privatliv. Derfor er det vigtigt, at du som forælder ikke misbruger sporingsfunktionen. Brug det kun, hvis du har mistanke om, at barnet er i fare. Sporingsfunktionen skal heller ikke give falsk tryghed, da et smartwatch ikke automatisk giver barnet viden om, hvordan det skal færdes i trafikken. Derfor bør du naturligvis løbende lære dit barn om trafikforhold, og hvordan man bør opføre sig i verden for at skabe størst mulig tryghed.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *