Tilbage til fremtiden bliver til musical

admin — 08. jun 2019 15:07

Det lyder måske som lidt af en joke, men den er god nok. Den gode gamle firserklassiker bliver genoplivet som musical.

Det må knibe med opfindsomheden på den del af de skrå brædder, der ligger scene til de musikalske teaterstykker, eller måske nærmere klø i filmfolkenes pengemaskine, for der er i det seneste årti nærmest gået sport i at tage fat i gamle film og forvandle dem til musicals.

Det skriver Nyheder24.dk - Dagens seneste nyheder.

Et er de mange Disney-film, der er ret oplagte på grund af deres opbygning, der minder ganske meget om den vi kender fra de musikalske stykker, men der også en del film, som er alt andet oplagte til formålet ved første øjekast såsom Groundhog Day, der fik premiere i 2016 og Betlejuice, der havde premiere i 2018.

Og nu er turen altså kommet til Robert Zemeckis’ tidsrejsefilm “Tilbage til fremtiden”, der rejser fra det store lærred og til musical-scenen.

Her møder vi teenageren Marty McFly, der sammen med sin ven, den excentriske opfinder Doc, rejser tilbage til de polerede og uskyldige 1950’ere og kommer til at lave et gevaldigt rod i Martys forældres liv, der er tæt på at ende i at Marty slettes fra historien, fordi han kommer til at gribe ind i sine forældres møde og ikke mindst deres forelskelse i hinanden.

Det er instruktøren selv, der sammen med medforfatteren Bob Gale og komponisten Alan Silvestri, har sat for at forvandle klassikeren fra 1985 til en musical.

De har derfor allieret sig med sangskriveren Glenn Ballard, der har vundet flere Grammy Awards, om at skabe en musikalsk version af den populære film.

Og den nye musical har været meget længe undervejs.

Stærkt forsinket premiere

Oprindeligt var det nemlig meningen, at den skulle have premiere i 2015, som er det år, som Tilbage til Fremtiden 2 foregår i, men stykket har haft en noget hård fødsel, og i 2014 forlod instruktøren projektet pga. kreative uoverensstemmelser, som det hedder, med Zemecki.

Og der gik flere år, inden arbejdet blev genoptaget med en ny instruktør ved roret.

Udover nyskrevne sange til formålet, kommer publikum også til at få et genhør med de sange, der indgik i den originale film som f.eks. firserklassikeren The Power of Love, halvtredserklassikeren Johnny B Goode og ikke mindst Back in Time.

Musicalen får premiere i 2020, såfremt alt denne gang går efter planen.

Billetsalget begynder d. 24. maj.

“Back to The Future: The Musical” får premiere i Manchester Opera House d. 20. februar.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *