Tre animationsfilm som piger elsker

Redaktionen — 06. aug 2019 07:45

Mangler du inspiration til, hvilke animationsfilm du skal se med din datter eller niece, får du tre bud her. For alle animationsfilm gælder, at speaken er meget vigtig for, at både børn og voksne kan leve sig ind i den. 

Har du en datter eller en niece, der er vild med animationsfilm, er du sikkert altid på jagt efter nye, gode film, du kan vise hende. Her får du vores bud på tre gode animationsfilm, som piger plejer at være vilde med. 

I en animationsfilm er speaken selvfølgelig afgørende for, at filmen bliver en succes. Den speak, der bliver brugt, skal virkelig kunne gøre karaktererne levende og videreformidle deres følelser. Det kan være virkelig svært, når det kun er stemmen, der er redskab. 

”Det er virkelig en kunst at levere en god speak, hvor du får alle følelserne med,” siger Lasse fra Speak Studiet. Det er et firma, der har specialiseret sig i at finde gode stemmer til både film, lydbøger, radiospots og meget andet. 

Herunder kan du læse om de tre animationsfilm, vi vil anbefale: 

Brave

Brave handler om prinsessen Merida, der kæmper for at bestemme sin egen skæbne. Hendes forældre vil forlove hende med en prins fra en anden klan. Hvis hun ikke gør det, bliver der krig. Det er Merida dog ikke med på, og hun kommer ved en fejl til at forvandle sin mor til en bjørn. Nu skal hun både rode sig ud af problemet med forlovelsen og sørge for, at hendes mor bliver et menneske igen. 

Filmen er Pixars første film med en kvindelig hovedkarakter og måske derfor, at den i særlig høj grad appellerer til piger. 

Filmen er instrueret af Mark Andrews og Brenda Chapman. I den danske udgave er det Julie Zangenberg, Susanne Breuning, Dick Kaysø og Nastja Arcel, der lægger stemme til de bærende roller. Filmen har en rating på 7,1 på IMDB.  

Frost

Har din datter eller niece endnu ikke set Frost, er du nødt til at se den sammen med hende. Den populære film er en genfortælling af H.C. Andersens kendte eventyr om Snedronningen. Filmens hovedpersoner er de to søstre Anna og Elsa. Elsa bliver dronning, men har det problem, at hun forvandler alt til is. Hendes søster Anna begiver sig ud på en rejse for at fixe hendes problem. 

Filmen er instrueret af Chris Buck og Jennifer Lee. Det er Kristine Yde Eriksen, Maria Lucia Heiberg, Kenneth Christensen og Christian Lund, der i den danske udgave lægger stemme til de vigtigste roller. Filmen har en rating på 7,5 på IMDB. 

Up

Den ældre mand Carl Fredericksen har altid drømt om at rejse med sin kone. Nu er hun imidlertid død, og han har udsigt til at komme på plejehjem. Det har han dog ikke lyst til, og han binder derfor balloner fast til sit hus, så han kan flyve til Sydamerika. Da han tager af sted, står en dreng og hans hund dog på hans veranda, og de kommer derfor med på eventyret som blinde passagerer. 

Filmen er instrueret af Pete Doctor og Bob Peterson. Det er Henning Palner, Holger Perfort og Kasper Kesje, der lægger stemme til nogle af de vigtigste roller. Filmen har en rating på 8,2 på IMDB. 

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *